Plantsoensingel/Kloosterhof te ‘s-Heerenberg

Aan de Platsoensingel-Zuid en Kloosterhof in ’s-Heerenberg heeft de KlaassenGroep in totaal 31 woningen gebouwd. De locatie bevindt zich aan de zuidzijde van het historische centrum van het stadje ’s-Heerenberg. Een locatie die is ingeklemd tussen de Plantsoensingel en de tuin van het voormalige klooster Gouden Handen waar al jaren een strook gesitueerd was met verwaarloosde bedrijfshallen.

De bouw van de woningen is gebaseerd op ons Casa Vita Woonconcept. Hiermee kan een korte bouwtijd en een hoge kwaliteit worden gerealiseerd. De uitvoering van het masterplan is een gezamenlijke ontwikkeling van de Gemeente Montferland en de KlaassenGroep. Het ontwerp van de woningen is van OpZoom Architecten uit Arnhem. De Plantsoensingel bestaat uit twee faseringen:

Plantsoensingel-Zuid

Het deelplan Plantsoensingel-Zuid behelst 16 eengezinswoningen en vier levensloopbestendige woningen, waarbij de slaapkamer en badkamer op de begane grond is gesitueerd. Het verkavelingsplan zoekt met de vier verspringende bouwblokken aansluiting bij de kleinschalige en afwisselende bebouwing in dit gebied. Tevens komt de muur van het klooster weer in het volle zicht en wordt er een via de locatie een doorsteek mogelijk vanuit het centrum naar de kloostertuin.

De 20 eengezinswoningen zijn allen medio 2017 Turn-key opgeleverd. De woningen zijn gebouwd voor een particuliere belegger, inclusief huurderspakket bestaande uit een afwerking van sanitaire ruimtes en wanden.

Kloosterhof

De Kloosterhof bevat 11 eengezinswoningen waarvan 9 levensloopbestendige woningen en is een vervolg op het deelplan Plantsoensingel-Zuid. Ook hier is door middel van kleine verspringende bouwblokken aansluiting gezocht bij de omgeving en speelt de kloostermuur een grote rol. De historische uitstraling van de kloostermuur geeft Kloosterhof net dat beetje extra. De architectuur van de woningen sluit met de horizontale opbouw van de gevels en de frisse metselwerkaccenten aan op de omliggende bebouwing. Een eigentijdse knipoog naar het verleden.