U bent hier: Home » Kwaliteit / certificeringen
04-De Verrijking Utrecht 12_pe

De verrijking Utrecht

Mapei_slider

Woningen Plantsoensingel 's-Heerenberg

Header GraafschapCollege 4

Graafschapcollege Sport & Bewegen - Doetinchem

Varex Doetinchem

Varex Doetinchem

Van Raam Varsseveld slider

Renovatie Paul Krugerlaan Doetinchem

514-4 Elzinga, Wijchen Slider (T)

Particuliere woningbouw

default

Montessorischool Oog in Al Utrecht

saronix-en-lookwartier-14

56 Energieneutrale huurwoningen Saronix/Lookwartier Doetinchem

IKC Magenta Delden

IKC Magenta Delden

stadswoningen Utrecht slider

45 duurzame stadswoningen Utrecht

Sancta Maria Huissen slider

Zorgcentrum Sancta Maria Huissen

03-De Oranjerie sGravenland 21

42 appartementen Oranjerie 's-Gravenlande

Nathan Zevenaar slider

Duurzaam kantoorgebouw Nathan Zevenaar

Header pic

meerbouwwaarde

Kwaliteit / certificeringen


 

Kwaliteitszorg en veiligheid

Het leveren van kwaliteit door een planmatige aanpak van bouwen staat bij de KlaassenGroep voorop. De systematische en gestructureerde werkwijze van de KlaassenGroep is ISO gecertificeerd en omvat een gefaseerde, pragmatische aanpak en beslismomenten op cruciale punten in het proces. Met als resultaat een gedetailleerd routeboek voor de succesvolle realisering van uw totale ontwikkel- en/of bouwproject. De kwaliteit van de werkwijze van de KlaassenGroep is middels het NEN-EN-ISO 9001:2015 gewaarborgd. Door te voldoen aan de norm VCA** 2008/5.1 is veiligheid voor de KlaassenGroep geen bijzaak, maar een wezenlijk onderdeel van het bouwproces.

Bouwgarant

BouwGarant is het grootste keurmerk in de bouw van Nederland met 1700 aangesloten bouwbedrijven. Al deze bedrijven worden periodiek getoetst en voldoen aan eisen op het gebied van vakmanschap, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzaamheid nemen een belangrijke plaats in bij de KlaassenGroep. Dit houdt in dat wij bewust en structureel inhoud geven aan onze maatschappelijke rol, op een wijze die leidt tot toegevoegde waarde voor het bedrijf en de samenleving. Hierbij is aandacht voor sociale aspecten (people), milieuaspecten (planet) en financiële zaken (Profit)

SBB erkend leerbedrijf

Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven is het Kenniscentrum Beroepsonderwijs voor de bouw, infra en gespecialiseerde aannemerij. SBB vormt de schakel tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. De KlaassenGroep is als erkend leerbedrijf SBB gecertificeerd en heeft afspraken met regionale opleidingsbedrijven zoals Bouwmensen in Doetinchem, Lichtenvoorde en Borculo. Jaarlijks plaatst de KlaassenGroep leerlingen van deze opleidingsbedrijven op haar werken. Veelal voor langere periodes. Op nagenoeg alle werken binnen de KlaassenGroep zijn vanaf start bouw tot de oplevering leerlingen aanwezig. De KlaassenGroep hecht bijzonder veel waarde aan leerlingen. De bouw heeft immers vakmensen nodig, nu en in de toekomst. De KlaassenGroep ziet een leerling-bouwplaats als een plek waar mensen die een opleiding in de bouw volgen het vak in de praktijk kunnen leren. Zij voeren op een leerling-bouwplaats alle voorkomende bouwkundige werkzaamheden uit. Op elke leerling-bouwplaats zijn één of meer erkende leermeesters aanwezig. De KlaassenGroep zorgt voor continue scholing van haar leermeesters.

FSC® certificaat

De kern van het werk van FSC® is zorgen dat bossen, zowel tropische als niet-tropische, goed worden beheerd. Daarnaast maakt FSC® het hout herkenbaar voor de eindgebruiker. Deze kan er zeker van zijn dat het uit goed beheerde bossen komt, doordat het hout door de hele handelsketen wordt gevolgd. De KlaassenGroep heeft als maatschappelijk verantwoorde onderneming het FSC® certificaat behaald. Indien gewenst kan de KlaassenGroep zorgdragen voor uw FSC project.

Milieuzorg op de bouwplaats

Om milieuzorg op een hoger niveau te brengen en concrete besparingen te realiseren heeft de KlaassenGroep deelgenomen aan het project Milieuzorg op de bouwplaats. Het bedrijf heeft daarmee aandacht besteed aan afvalpreventie, afvalscheiding, energiebesparing en vervoerspreventie.

Woningborg

De KlaassenGroep is in het bezit van het Woningborg-certificaat. Het Woningborg-certificaat biedt de koper twee zekerheden: de afbouwwaarborg (als de bouwondernemer gedurende de bouw onverhoopt failliet gaat, dan zorgt Woningborg voor de afbouw van de woning). En de herstelwaarborg (de bouwonderneming garandeert de kwaliteit van de woning tot 6 jaar en 3 maanden na de oplevering). Bij bepaalde ernstige technische gebreken zelfs tot 10 jaar en 3 maanden. Woningborg waarborgt deze garantie.

Het bezit van het waarborgcertificaat geeft de koper de zekerheid dat deze garantie wordt gewaarborgd. Dat wil zeggen; voldoet de woning niet aan de kwaliteitsnormen en de bouwondernemer kan of wil niet herstellen, dan wordt op grond van de Woningborg Garantie- en waarborgregeling voor herstel zorg gedragen.

Bouwend Nederland

De KlaassenGroep is lid van Bouwend Nederland. Bouwend Nederland verenigt, verbindt en ondersteunt bouw- en infrabedrijven en behartigt als ondernemersorganisatie de belangen van 5000 kleine, middelgrote en grote bouw- en infrabedrijven. Bouwend Nederland staat voor een vitale bouwsector die bouwt aan duurzame vernieuwing van de leefomgeving.

NVB

NVB, vereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers is een full-serviceorganisatie voor de aangesloten middelgrote tot grote professionele projectontwikkelaars en ontwikkelende bouwondernemingen in Nederland. Kennisuitwisseling, belangenbehartiging en de professionalisering van de bedrijfstak zijn de voornaamste speerpunten van NVB.

Klantgericht Bouwen

De Stichting Klantgericht Bouwen streeft naar een uitstekende dienstverlening tijdens de bouw, wil het aantal opleveringsgebreken verminderen en zet in op een snellere hersteltijd van gebreken. De KlaassenGroep laat als aangesloten bedrijf continu haar prestatie meten om deze vervolgens te kunnen verbeteren. De stichting Klantgericht Bouwen publiceert de resultaten op www.bouwprestaties.nl