U bent hier: Home » BIM/LEAN
Header pic

meerbouwwaarde

Velperpark Arnhem slider

36 appartementen Nova Arnhem

Header GraafschapCollege 4

Graafschapcollege Sport & Bewegen - Doetinchem

Header pic

IKC - Doetinchem

Slider Bemmel

24 appartementen Bemmel

Mapei_slider

Mapei - Apeldoorn

Nathan Zevenaar slider

Duurzaam kantoorgebouw Nathan Zevenaar

Sancta Maria Huissen slider

Zorgcentrum Sancta Maria Huissen

stadswoningen Utrecht slider

45 duurzame stadswoningen Utrecht

Van Raam Varsseveld slider

Van Raam Varsseveld

BIM/LEAN


BIM

Voor steeds meer werken binnen de KlaassenGroep wordt er een BIM model opgezet. Door te werken in het BIM-systeem worden de bouwdelen optimaal op elkaar afgestemd en is het proces optimaal gecoördineerd. Bij de uitwerking van het bouwkundig ontwerp en de installaties zal door toepassing van het BIM model de invloed ten opzichte van elkaar direct zichtbaar zijn. Hiermee worden zowel teleurstellingen van o.a. opdrachtgever, evenals faalkosten voorkomen.

Ook kan, door gekozen oplossingen in een 3D beeld te visualiseren, een goed beeld worden gegeven van het eindresultaat en kan bijsturing plaatsvinden als dit niet aan de verwachtingen voldoet.

3D tekeningen

Een ander groot voordeel is dat uit het 3D model diverse tekeningen gegenereerd kunnen worden. Richting opdrachtgever gaat het hierbij vaak om presentatie- en visualisatietekeningen. Zo kan een 3D rendering een goed en realistisch beeld geven van het eindresultaat maar ook, samen met bijvoorbeeld kleurentekeningen van het geheel, een mooie set verkoop- of verhuurtekeningen opleveren.

BIM als een belangrijke schakel voor een efficiënt bouwproces

Binnen de KlaassenGroep worden de 3D bestanden uitgewisseld met externe partijen om te komen tot een “open model” waarmee we beter en sneller kunnen communiceren. Doordat bouwkundig, constructief en installatietechnisch in het model verwerkt zijn, is het mogelijk om alle activiteiten die nodig zijn om het gebouw te realiseren in een lean-planning beter en nauwer op elkaar af te stemmen. Hieronder ziet u enkele voorbeelden.

LEAN

Door middel van LEAN bouwen realiseren wij toegevoegde waarde in kwaliteit, geld en planning. LEAN bouwen vraagt om een heldere en unieke projectaanpak, die wordt bepaald door de juiste uitvoeringsmethodiek en het juiste team. De KlaassenGroep is gecertificeerd LEAN bouwer, onze visie op Lean bouwen is tevens geborgd in onze ondernemingsvisie.

LEAN plannen

LEAN bouwen start bij de KlaassenGroep met de selectie van onze samenwerkingspartners. Want een goede uitvoering is gebaseerd op een goede samenwerking en vertrouwen tussen partijen. Wij zijn een groot voorstander van ketenintegratie en hebben reeds geruime tijd afspraken met een aantal partners over een vergaande samenwerking. Deze partners selecteren wij op basis van de omvang en complexiteit van het project en de regio waarin het werk plaatsvindt. Dit leidt tot een effectieve samenwerking, gebaseerd op vertrouwen waarbij de partners een gemeenschappelijk doel voor ogen hebben.

LEAN ontwerpen

Wij als KlaassenGroep nemen de regie in het proces en stellen een goede voorbereiding voorop waardoor fouten en faalkosten worden voorkomen. Duidelijke en heldere afspraken richting alle betrokken partijen.

LEAN bouwen

Tijdens de uitvoering wordt verspilling van alles wat geen waarde toevoegt voor de klant, zoals tijdverlies, materiaalverlies, kostenoverschrijding, onbenutte capaciteit etc voorkomen of weggenomen.