U bent hier: Home » Onderwijs
04-De Verrijking Utrecht 12_pe

De verrijking Utrecht

Mapei_slider

Woningen Plantsoensingel 's-Heerenberg

Header GraafschapCollege 4

Graafschapcollege Sport & Bewegen - Doetinchem

Varex Doetinchem

Varex Doetinchem

Van Raam Varsseveld slider

Renovatie Paul Krugerlaan Doetinchem

514-4 Elzinga, Wijchen Slider (T)

Particuliere woningbouw

default

Montessorischool Oog in Al Utrecht

saronix-en-lookwartier-14

56 Energieneutrale huurwoningen Saronix/Lookwartier Doetinchem

IKC Magenta Delden

IKC Magenta Delden

stadswoningen Utrecht slider

45 duurzame stadswoningen Utrecht

Sancta Maria Huissen slider

Zorgcentrum Sancta Maria Huissen

03-De Oranjerie sGravenland 21

42 appartementen Oranjerie 's-Gravenlande

Nathan Zevenaar slider

Duurzaam kantoorgebouw Nathan Zevenaar

Header pic

meerbouwwaarde

Onderwijs


Een inspireerde en uitdagende plek waar ik goed kan leren en mijzelf kan ontwikkelen!

Veel gemeenten en onderwijsinstellingen hebben te maken met een veranderende invulling van de bestaande scholen als gevolg van krimp, groei, het samengaan van scholen en/of verouderding. Door nieuw te bouwen of grondig te verbouwen ontstaat er een unieke kans om de verouderde, onfrisse scholen te vervangen door energiezuinige nieuwbouw met een gezond binnenmilieu en lange levensduur. Vanuit de Overheid wordt ook gestimuleerd om steeds energiezuiniger te bouwen.

Gezond èn fris

De KlaassenGroep heeft de afgelopen jaren vele scholen en multifunctionele scholen gebouwd en verbouwd. Scholen met een gezond binnenklimaat (Frisse scholen klasse A en B). Hierdoor nemen ook de leerprestaties van de leerlingen toe. Een voorbeeld hiervan zijn de Zonnehof scholen in Duivendrecht zoals in deze referentie te zien is: Zonnehof scholen Duivendrecht

Duurzaam en energiezuinig met lage onderhoudskosten

Bij de ontwikkelingen van de scholen wordt hoog ingezet op het gebruik van duurzame materialen, goede isolatie, energieopwekking en het beperken van de levenscycluskosten. Dit realiseren door middel van integrale sturing op exploitatiekosten en kwaliteit in plaats van louter op bouwkosten.

Flexibel en toekomstbestendig

Flexibiliteit van de scholen is ook van groot belang. Scholen kunnen in de toekomst bijvoorbeeld te maken krijgen met krimp of groei. Om hierop voorbereid te zijn is het van belang dat het gebouw  en de installaties zodanig zijn ontworpen dat een maximale vrijheid en flexibiliteit ontstaat. Hiermee kunnen toekomstige uitbreidingen, samenvoegingen van scholen of (gedeeltelijke) functieveranderingen zonder al te veel kosten gerealiseerd worden.

Een goed voorbeeld hiervan is: IKC Doetinchem.

    

Wilt u meer informatie over een scholenproject? Dan kunt u contact opnemen met Michel Menting op telefoonnummer: 0315 – 65 72 00