U bent hier: Home » Onderwijs
Header pic

MeerbouwWaarde

Header GraafschapCollege 4

Graafschapcollege Sport & Bewegen - Doetinchem

Header pic

IKC - Doetinchem

Header pic

45 Appartementen - Het Hoefijzer Druten

Header pic

Kindcentrum Rivierenwijk - Deventer

Header pic

Zonnehof Scholen - Duivendrecht

Header pic

17 woningen - Doetinchem

Header pic

Brede School De Bongerd - Amsterdam

Header pic

Zorgcentrum Schavenweide - Doetinchem

Header pic

Rabelink Crossdockhal - Doetinchem

Header pic

Christelijke Hoge School - Ede

Header pic

Kulturhus - Dinxperlo

Header pic

Woningen de Koppel - Borculo

Onderwijs


Een inspireerde en uitdagende plek waar ik goed kan leren en mijzelf kan ontwikkelen!

Veel gemeenten en onderwijsinstellingen hebben te maken met een veranderende invulling van de bestaande scholen als gevolg van krimp, groei, het samengaan van scholen en/of verouderding. Door nieuw te bouwen of grondig te verbouwen ontstaat er een unieke kans om de verouderde, onfrisse scholen te vervangen door energiezuinige nieuwbouw met een gezond binnenmilieu en lange levensduur. Vanuit de Overheid wordt ook gestimuleerd om steeds energiezuiniger te bouwen.

Gezond èn fris

De KlaassenGroep heeft de afgelopen jaren vele scholen en multifunctionele scholen gebouwd en verbouwd. Scholen met een gezond binnenklimaat (Frisse scholen klasse A en B). Hierdoor nemen ook de leerprestaties van de leerlingen toe. Een voorbeeld hiervan zijn de Zonnehof scholen in Duivendrecht zoals in deze referentie te zien is: Zonnehof scholen Duivendrecht

Duurzaam en energiezuinig met lage onderhoudskosten

Bij de ontwikkelingen van de scholen wordt hoog ingezet op het gebruik van duurzame materialen, goede isolatie, energieopwekking en het beperken van de levenscycluskosten. Dit realiseren door middel van integrale sturing op exploitatiekosten en kwaliteit in plaats van louter op bouwkosten.

Flexibel en toekomstbestendig

Flexibiliteit van de scholen is ook van groot belang. Scholen kunnen in de toekomst bijvoorbeeld te maken krijgen met krimp of groei. Om hierop voorbereid te zijn is het van belang dat het gebouw  en de installaties zodanig zijn ontworpen dat een maximale vrijheid en flexibiliteit ontstaat. Hiermee kunnen toekomstige uitbreidingen, samenvoegingen van scholen of (gedeeltelijke) functieveranderingen zonder al te veel kosten gerealiseerd worden.

Een goed voorbeeld hiervan is: IKC Doetinchem.

Wilt u meer informatie over een scholenproject? Dan kunt u contact opnemen met Michel Menting op telefoonnummer: 0315 – 65 72 00